mandag 20. november 2006

REKEPANNE MED KARRI

Originaloppskrift:
600-700 g reker med skall
1 finhakket løk
1-2 ss karri (pulver eller pasta)
1 ts paprikapulver
1 purre
300 friske sjampinjonger i biter
3 små paprika (gjerne flere farger)
3 tomater
litt hvetemel
2 dl fiskebuljong
3 dl kremfløte eller matfløte
1 dl tørr hvitvin
2 hvitløkbåter
salt og pepper
kajennepepper
hakkede urter
sitron

Skrell reker. Smørfres hakket løk til den er blank og gjennomskinnelig. Dryss over karri og paprikapulver. Bland godt sammen. Tilsett rensede purrebiter og la dem frese med noen minutter. Stek soppbiter gyllenbrune i en annen panne og bland dem inn i løkpannen. Skjær rensede paprikafrukter og tomater i biter. Tilsett dem. Dryss over litt hvetemel og bland alt godt sammen. Hell på buljong, fløte og vin. La det småkoke ca. 10 minutter. Smak til med hakket hvitløk, krydder og presset sitron. Legg de skrelte rekene i pannen og la det få et raskt oppkok. Trekk pannen bort fra varmen, men hold det varmt. Serveres straks med ønsket tilbehør.

Sissels versjon
1 purre - stekes i olivenolje
2 ss karri
2 ts paprikapulver
1 ts kajennepepper
1 ts salt
3-4 tomater
3 paprika (1 rød, 1 grønn, 1 gul)
1 boks kokosmelk
en skvett fiskebuljong
en skvett fiskesaus
en skvett hvitvin
litt sitronsaft
800 - 900 g fisk av forskjellig slag (f.eks. laks og sei)
koriander (frisk)

Ingen kommentarer: