onsdag 22. november 2006

Laksepanne og frisk dessert

Laksepanne

Tidsforbruk: ca 30 min.
Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
400 gr laksefilet
200 gr krepsehaler eller store reker
1/2 stk. purre
2 stk. små rødløk
2 stk. fennikel
1 stk. eple
1 ss smør
3 ts karri
1 ss tomatpure
2 dl sterk fiskebuljong eller hvitvin
3 dl matfløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprikapulver

Slik gjør du
Del fiskefileten i porsjonsstykker. Kutt purre i tynne ringer og hakk rødløken. Skjær fennikel i skiver og eple i terninger.
Ha smør og karri i en vid kjele/panne og la det surre litt. Ha i grønnsaker og frukt og la det surre med en stund før du tar i tomatpure, buljong og matfløte. La det koke opp, legg i laksestykkene og la det trekke til fisken er knapt mør.
Smak til med salt, pepper og paprika. Dryss over krepsehaler eller reker rett før servering. Det bør ikke koke, for da blir skalldyrene lett seige.
Retten smaker godt med kokt ris eller brød til og en grønn salat. Til fest pynter du evt. med noen dampede blåskjell.

Dessertforslag:
Vaniljeyoghurt panna cotta med limemarinerte jordbær
Dette er en light-versjon av panna cotta og passer fint hvis du vil ha en "sunn" og frisk dessert.

Tidsforbruk: 15 min+ 4 timer i kjøleskap
Antall porsjoner: 4

7 plater gelatin
7 dl TINE Yoghurt Vanilje , eller Sans Yoghurt Vanilje
1 ss melis
0,5 stk. vaniljestang

Slik gjør du:
Legg gelatinblader i kaldt vann i 4-5 min. Smak til yoghurt med melis og vaniljefrø, ev. vaniljesukker. Klem vannet av gelatin og løs dem opp i litt kokende vann .
Rør først litt av yoghurten i den smeltede gelatinen og hell så denne massen i resten av yoghurten. Hell i porsjonsformer som settes kaldt minst 4 timer eller natten over.

En korg jordbær
1 stk. lime
2 ss sukker

Slik gjør du:
Del jordbærene i båter. Strø sukker over. Press saften av limen over bærene. Rasp gjerne litt av det grønne skallet av limen og dryss over til slutt. La dette stå i ca 1 time. Limemarinerte jordbær smaker også godt til vaniljeis.

Ingen kommentarer: