mandag 20. november 2006

FISK I RØD CURRY

FISK I RØD CURRY

500 g fisk (for eksempel steinbit og/eller laks)
3 ss solsikkeolje
400 g assorterte grønnsaker i biter (for eksempel løk, gulrot, aspargesbønner, paprika og sukkererter)
3 fedd hvitløk
1 ss rød curry pasta (type thai)
11/2 ss sukker (jeg bruker brunsukker)
3 dl kokosmelk
1 dl kyllingkraft eller buljong
1 ss limesaft
3 ss fishsauce
2 ss oystersauce
3 ts maisenna
1 dl frisk koriander (litt thai-basilikum setter også god smak)
salt og pepper

Kutt fisken i biter. Rens grønnsakene og kutt dem i terninger eller skiver. Fres dem så i den glovarme pannen sammen med hakket hvitløk. Ta grønnsakene ut av pannen etter tre minutter. Fres red curry pasta i pannen. Tilsett sukker, kokosmelk, kyllingkraft, limesaft, fishsauce og oystersauce og kok opp. Smak til sausen med salt og pepper, og jevn den med maisenna utrørt i kaldt vann. Tilsett grønnsaker og kok opp. Fisken (eller scampien) kokes med noen minutter den siste tiden. Serveres umiddelbart med hakket koriander (og ev. thai-basilikum) på toppen og masse kokt jasminris.

Tips: Du kan gjerne bytte ut fisken med scampi. Du kan også bruke kylling (og da helst biter av kyllinglår) eller svinekjøtt.

1 kommentar:

Karoline sa...

Supert, jeg skal prøve denne:-)