fredag 9. mars 2007

Tung nytelse!

Fra kokeboka "Ketsjup" av Lars Lian og Ole Jacob Hoel.
Servert på fiskemiddag hos Kjersti!

BAKT TORSK MED POTETSTAPPE

200 g torskefilet per person

Potetstappe:
3 mandelpoteter per person
salt
så mye smør du har samvittighet til
like deler fløte
like deler olivenolje
et par fedd hvitløk

Soyasjy:
1 skive bacon i små biter - per person
1 ss vanlig soyasaus

1. Bruk fersk torsk, påsaltet over natten, eller lettsaltet torsk. Stek en filet med skinn, med skinnsiden ned, hardt i olje noen minutter. Bare på den ene siden.

2. Skrell og kok mandelpotet.

3. Bak fisken i ovn på 160 grader i 12-13 minutter, avhengig av tykkelsen - til den "fjærer" når du trykker på den med pekefingeren.

4. Hakk bacon i små skiver, brun i smør i stekepannen. Trekk så fra varmen og tilsett mer smør (ca. tre spiseskjeer) og soyasaus.

5. Mos hvitløk i morter og bland inn i potetene som du moser sammen med like deler fløte, olivenolje og smør. Hvor mye smør, fløte og olivenolje du bruker avhenger av konsistensen du ønsker på stappen.

6. Server på tallerkener med fisken på potetstappen, dryss på hakket bacon og fordel soyasky rundt.

Ingen kommentarer: